Visieverhaal


Jij hebt een uniek talent!
Loop binnen op het Stedeke, je weet niet wat je ziet. Een klein meisje dat piano aan het spelen is, of een groep-achter die uitleg geeft over onze 3D-printer. Kinderen kunnen werken in verschillende ateliers met allerlei materialen, instrumenten en apparaten. Maar je ziet ook leerkrachten die ouderwets doceren. Want een brede basis is ook belangrijk! Kinderen groeien naar zelfstandigheid. Het begint bij doceren, regelmaat en rust creëren. En vanuit die structuur wordt het steeds meer stimuleren. Creativiteit aanwakkeren, nieuwgierigheid prikkelen en met ieder kind nadenken over hun leerroute.
 
Met de kinderen
Wij bepalen niet de route, dat doen we samen. We gaan in gesprek. Wat vind je leuk? Wat kan je goed? Waar wil je beter in worden? Die vragen stellen wij, maar het antwoord vinden we samen. Want leren kan op zoveel manieren. Dus je bent minder goed in rekenen? So what! Misschien ben je juist heel creatief, of technisch. Zo ontdekt ieder kind waar zijn talent ligt. Zo leer je op een manier die bij je past en werk je ondertussen aan je skills. Lang niet gek toch?
 
Onvoorwaardelijk
"Kinderen die meepraten over hun eigen lee route, kan dat wel?" Die vraag krijgen we nog wel eens. Wij zeggen volmondig: ja! Wij geloven onvoorwaardelijk in onze kinderen. Wij gaan net zolang door tot we weten hoe iemand het beste leert. We ontdekken ieders unieke talent. En daar zijn we bloedfanatiek in. Onvoorwaardelijke vertrouwen dus, en dat geldt ook voor de kinderen onderling. We creëren hechte groepen waarin kinderen samenwerken, elkaar helpen, maar ook elkaar aan durven spreken. Want persoonsvorming en sociale vorming zijn bij ons minstens zo belangrijk als kennis.
 
 
Goede reis
Weet je: de weg ernaartoe, de ervaring en de reis zijn vaak zoveel mooier dan het resultaat. Een goed cijfer op een toets is leuk. Maar hoe ben je aan de kennis gekomen? Vond je het prettig om zo te leren? Of gaan we het de volgende keer anders doen. We laten je zien dat de wereld jouw leeromgeving is en tegelijkertijd geven wij inzicht in je eigen leren en daar heb je jouw hele leven wat aan. Enjoy the trip!
 
Wat is wel gelukt?
En ja, we laten je wel eens aanmodderen. Daar leer je van. En soms lukken dingen niet, dat kan! Maar wij vragen dan: wat is wel gelukt? Vaak heb je hard gewerkt, inzet en doorzettingsvermogen getoond. Dat vormt je karakter. En dat is bij ons net zo belangrijk als je vaardigheden.
 
Jouw skills
Maar denk niet dat wij geen resultaten verwachten. Integendeel, je gaat knetterhard vooruit. Alleen we kijken naar de toekomst. Wat is jouw unieke talent en hoe kun je dat het beste inzetten? Veel scholen richten zich alleen op rekenen en taal. Maar wat nou als je vet muzikaal bent, goed in Engels of juist heel technisch? Zou je dan geen producer willen worden? Of een elektricien die een nieuw zonnepark ontwerpt? Of je vindt tekenen en ontwerpen te gek. Ben jij dan de architect van de toekomst? Als je alle verschillende vormen van talent mag ontdekken, is de kans veel groter dat je een richting vindt die écht bij je past. Gelukkig kan dat bij ons.
 
Hoe willen wij in onze school werken?
Onze grondhouding is: enthousiasme. Bevlogen leerkrachten die ervoor gaan. Kop d'r veur! Ieder kind stimuleren om alles uit zichzelf te halen. Daar halen we alles voor in huis. Maar we moeten ook doordacht blijven handelen. Want ook wij willen resultaten halen en ook onze kinderen moeten een pakket aan kennis en vaardigheden bezitten als ze obs Stedeke verlaten. Onze mix tussen enthousiasme en doordacht handelen zorgt voor balans. De juiste verdeling tussen resultaten, basisvakken en planmatig leren in een doorgaande lijn aan de ene kant. En expressie, talentonwikkeling, zelfvertrouwen en kansen ontdekken aan de andere.
 
Maar het sleutelwoord in onze identiteit is vertrouwen, onvoorwaardelijk vertrouwen om precies te zijn. In ieder kind, ieder talent en ieder individu. Maar ook in onze collega's. Weten dat iedereen in ons team ervoor wil gaan. En nog belangrijker: kinderen die elkaar onderling vertrouwen. Een hechte gemeenschap waarin ze elkaar wat durven leren.
 
Daarom zijn onze kernwaarden: enthousiasme, doordacht en onvoorwaardelijk vertrouwen.